Graciëla Martha Logo

Zijn vitamine pillen essentieel?

Of kan je makkelijk zonder?

Het wel of niet gebruiken van voedingssupplementen, oftewel, vitamine pillen.

Waarom zou je ze gebruiken? Is het nodig om ze te gebruiken en als je dan van mening bent dát je vitamines bij wilt gaan slikken, wélke vitamine pillen moet je dan gebruiken? Welke vitamines heb je nodig? En dan hebben we het nog niet eens gehad over welk merk je zou moeten kiezen. Er is zo ontzettend veel aanbod dat je de door bomen het bos niet meer ziet en misschien zelfs wel denkt…

Laat maar zitten… Ik eet wel een banaantje extra.

Vitamine pillen

Nou relax, take it easy pak er een kopje thee en let’s talk about vitamines enzo…

Moet ik vitamines slikken als ik gezond eet?

De meningen zijn daar sterk over verdeeld maar als je het mij vraagt beantwoord ik die vraag met een volmondige ja!

Ook als je gezond eet is het verstandig om vitamine pillen bij te slikken.

En weet wel, je MOET natuurlijk helemaal niks. Als jij niet achter het gebruik van voedingssupplementen staat doe het dan vooral niet.

Laat mij je even uitleggen waarom ik vind dat vitamine pillen óók in een gezond voedingspatroon thuis horen.

Onder andere vanuit de orthomoleculaire wereld wordt het gebruik van voedingssupplementen aangeraden omdat het in deze tijd bijna onmogelijk is om alle benodigde vitamines en mineralen alleen uit je voeding te halen. Naast het feit dat groente en fruit (als dit niet biologisch is) bespoten worden met pesticiden (chemische bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, wat dus ook in je lichaam komt) is de landbouwgrond veel te arm door o.a. kunstmest en andere oogstmethodes en dat zorgt er weer voor dat veel groente en fruitsoorten heel weinig voedingsstoffen uit de bodem op kunnen nemen waardoor het betreffende stuk groente of fruit veel minder voedingsstoffen bevat dan dat het eigenlijk zou moeten bevatten én dus ook lang niet voldoende voedingstoffen kan afgeven aan het lichaam.

Is biologisch eten dan beter?

Beter is het zeker.

Maar…Stel je zou álles biologisch eten, dan zou dat betekenen dat de voedingsmiddelen niet bespoten zijn met pesticiden én dat de grond waarin het groeit rijk genoeg is om vitamines en mineralen door te geven aan het product, maar dan nog mag je er erg veel van eten wil je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen om jezelf goed te voeden, en in de praktijk blijkt nu eenmaal dat dit nauwelijks haalbaar is.

groente en fruit

Daarnaast bepaalt jou manier van leven ook welke vitamines en mineralen je meer of juist minder nodig hebt. Het is geen “one size fit’s all” verhaal, ieder lichaam is anders dus ieder lichaam heeft ook andere behoeften.

Onze westerse maatschappij vraagt nogal wat nogal wat van ons, dus dat lichaam goed onderhouden is echt een must om fris en fruitig de dagen door te komen. Het is een snelle wereld en de druk ligt hoog.

Oververmoeid, stress, overspannen of een burn-out. Allemaal termen die iedereen kent en vele van ons wel iemand in onze omgeving hebben die het heeft ervaren of zelf ervaart. En juist omdat er zoveel van ons gevraagd wordt is het niet alleen erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen wanneer één van de bovenstaande termen je overkomt, maar juist het voorkomen daarvan is natuurlijke het allerbeste!

Dat doe je door goed voor jezelf te zorgen.

Goede voeding aangevuld met de juiste voedingssupplementen is daarvan één manier. Daarnaast is voldoende slaap, ontspanning, sport en beweging super belangrijk om het totaal plaatje voor een gezonde leefstijl compleet te maken.

Welk vitamine merk is het beste?

Er is ontzettend veel op de markt en “het beste” is natuurlijk per persoon verschillend.

Wat wel een feit is is dat de meeste vitamine pillen van de drogist heel veel hulp en vulstoffen bevatten waarvan het grootse deel ook nog eens synthetisch is. Dit betekent dat het veel onnodige stoffen bevat om het lekkerder te maken en / of het er mooier uit te laten zien. Daarnaast zijn het geen lichaamseigen stoffen en bevat het supplement maar een heel klein deel van de daadwerkelijk vitamine of mineraal waardoor het weinig goeds voor je doet en eigenlijk alleen maar ongezond is.

Kijk daarom altijd op het etiket wat de eerste paar ingrediënten zijn. Wordt de naam van datgene wat je denkt te slikken niet als één van de eerste ingrediënten genoemd en zie je veel verschillende vulstoffen en suikers staan? Sla deze dan over. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop.

Je kan beter wat meer betalen voor een goed voedingssupplement zodat je echt waar krijgt voor je geld.

Ik gebruik zelf altijd de supplementen van Vitakruid. Dit merk wordt veel door orthomoleculaire therapeuten gebruikt, de vitamine pillen zijn super geconcentreerd, bevatten geen onnodige toevoegingen en worden goed opgenomen door het lichaam.

Ben jij al bekend met dit merk of wil je het gaan uitproberen?

Met code “gm10” krijg je

10% korting op het hele assortiment van Vitakruid.

Ben jij nog huiverig over het gebruik van voedingssupplementen en wil je het liefst alle voedingsmiddelen uit je voeding halen? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk biologisch, lokaal en seizoensgebonden eet.

Zorg dat er dagelijkse veel verschillende kleuren groente en fruit op je bord liggen én zorg voor een minimale portie van 3/4 stuks fruit en 700/800 gram groente per dag.

Als je daarnaast ook nog eens voldoende slaapt, stress zoveel mogelijk vermijd, regelmatig ontspant, dagelijks naar buiten gaat, goed beweegt en lekker sport dan ben je wel heel lekker bezig en kan je het vitamine potje misschien wel aan je buurvrouw geven.

Maar haak jij bij de eerst voorwaarde al af? Dan is het bijslikken van vitamine pillen echt geen overbodige luxe.

Wil je meer weten over het gebruik van voedingssupplementen, wil je weten of het merk dat jij gebruikt goed is of heb je een andere vraag?

Stuur me dan een Dm op Instagram of mail me op info@gracielamartha.nl.

Ik denk graag even met je mee!

 

Een gezonde leefstijl is een gelukkige leefstijl

Bekijk nu gelijk ons online aanbod aan training die jouw brengen naar waar jij wilt zijn

Categorieën