Graciëla Martha Logo

Waarom gezonde gewoontes de sleutel zijn naar blijvend gewichtsverlies.

Heb je al heel wat pogingen gedaan om gewicht verliezen maar wil het je maar niet lukken om ook echt blijvend gewicht te verliezen?

Super frusterend is dat en het motiveert al helemaal niet om nog een poging te doen…

Weet je wat het is?

Het geheim zit ‘m in de gewoontes die je dagelijks toepast.

Ja, echt waar! Gewoon door enkele eenvoudige handelingen consequent te doen, kun je jouw levensstijl volledig transformeren. Laten we eens kijken naar een paar van deze krachtige gewoontes die je kunnen helpen op weg naar een gezonder én slanker lichaam.

dieet plan

  • Weekboodschappen doen:  Begin met het plannen van je maaltijden en doe je boodschappen bij voorkeur nadat je net gegeten hebt. Waarom? Omdat een gevulde maag voorkomt dat je impulsieve aankopen doet, zoals zakken chips of repen chocolade. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. En door van tevoren je boodschappen te doen, bespaar je niet alleen geld, maar ook calorieën!
  • Drink genoeg water:  Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar voldoende water drinken is essentieel voor gewichtsverlies. Vaak worden calorieën onderschat die we binnenkrijgen via drankjes zoals sappen en frisdranken. Kies daarom voor water als dorstlesser. Het is niet alleen calorievrij, maar het helpt ook om je lichaam te hydrateren en je stofwisseling te ondersteunen.
  • Geen maaltijden overslaan:  Een andere belangrijke gewoonte is om geen maaltijden over te slaan. Vooral het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn cruciaal voor een gebalanceerd dieet. Het is verleidelijk om maaltijden over te slaan of te beknibbelen op voedsel als je wilt afvallen, maar dit kan leiden tot honger, stemmingswisselingen en uiteindelijk eetbuien. Het is beter om regelmatig te eten en te kiezen voor voedzame opties die je energie geven en verzadigd houden.

Het is duidelijk dat gezonde gewoontes de sleutel zijn tot succesvol gewichtsverlies. Door deze eenvoudige veranderingen in je levensstijl aan te brengen, kun je niet alleen overtollig gewicht kwijtraken, maar ook je algehele gezondheid verbeteren en meer energie krijgen.

En even eerlijk, meer energie kunnen we allemaal wel gebruiken toch? 😉 

gezond eten

Gezond leven is de enige manier om je gewichtsdoelen te behouden.

Gezond leven is niet alleen een tijdelijke oplossing, maar een duurzame levensstijl die je op lange termijn zal helpen om je gewichtsdoelen te behouden. Diëten kunnen effectief zijn op korte termijn, maar vaak leiden ze tot een cyclus van gewichtsschommelingen en frustratie.

En vooral die frustratie…Oh Men!

Door te kiezen voor gezonde gewoontes zoals gezonde en gevarieerde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, leg je een stevig fundament voor een gezond en gelukkig leven.

Blijvend gewichtsverlies vraagt echt om een holistische benadering, dat betekent dat je niet alleen gefocust bent op het aantal kilo’s dat je eraf wilt hebben, maar dat je echt kijkt naar het totaal plaatje. Hoe wil je je voelen en wie wil je zijn?

Uiteindelijk is het niet het einddoel maar de weg ernaartoe dat ervoor zorgt dat je het blijft volhouden.

Door te investeren in gezonde gewoontes investeer je in jezelf, en dat is de beste investering die je kunt doen. Dus vergeet de quick-fix oplossingen en ga voor een levensstijl die je ondersteunt, voedt en inspireert. Met de juiste mindset en inzet kun je de beste versie van jezelf worden en genieten van een leven vol energie, vitaliteit en zelfvertrouwen.

En dat is toch het allermooiste!?

 
 
Wil jij gezonde gewoontes aanleren en oude patronen doorbreken? Dan kan mijn E-book ” gezonde gewoontes is 4 weken” jou daarbij helpen!

Een gezonde leefstijl is een gelukkige leefstijl

Bekijk nu gelijk ons online aanbod aan training die jouw brengen naar waar jij wilt zijn

Categorieën