Graciëla Martha Logo

Quiche met zoete aardappel en broccoli

Een quiche is ook zo’n simpel gerecht die je in een handomdraai op tafel zat. Je doet alle ingrediënten bij elkaar en de oven doet het werk. Een standaard quiche is gemaakt van bladerdeeg of hartige taart deeg, maar heb je ook weleens zoete aardappel als bodem gebruikt? Let’s give it a try!

Voedingswaarden

Bereidingstijd

20 min

Oventijd

40 min

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel Een kleine broccoli
  • 4 eieren
  • Beetje zout
  • Mozzarella
  • (plantaardige) crème fraiche

Bereidingswijze

Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes ( de keukenmachine kan dit het best doen) en kook dit in een paar minuten beetgaar.

Bekleed de met bakpapier beklede quiche vorm met de plakjes zoete aardappel en maak een opstaand randje. Plaats dit zonder vulling voor 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Snijd vervolgens de broccoli in kleine roosjes en kook deze ook beetgaar.

Vul de zoete aardappel bodem met de broccoli, kluts de 4 eieren met wat zout en de crème fraiche los en giet dit in de quiche. Klein beetje mozzarella erin maakt het af. 30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden en je kan je vingers erbij af likken.. It’s that simple.. Eet smakelijk!