Graciëla Martha Logo

Lekker luchtig Bananenbrood

Je kan natuurlijk een pak bakmix voor bananenbrood bij de supermarkt kopen maar dat is niet alleen mega ongezond, het is ook lang niet zo lekker als deze zelfgemaakte variant. Je hebt ‘um in een handomdraai gemaakt én het is serieus de meest lekkere versie van bananenbrood (en ik heb er veel geprobeerd!)

Voedingswaarden

Bereidingstijd

10 min

Oventijd

35 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen 5 dadels
  • 2 hele eieren
  • 1 eiwit
  • 50 gram boekweit meel (of ander (glutenvrij) meelsoort)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 7 gram bakpoeder (1 zakje)

Bereidingswijze

Doe de bananen in de blender, snijd de dadels in kleine stukjes en doe deze dan ook in de blender samen met de 2 eieren en het ene eiwit.

Giet de hele substantie dan over in een grote kom en spatel dan het meel, de havermout en het bakpoeder erdoorheen.

Als je niet van poespas houdt giet het dan nu over in een cakevorm en plaats het voor ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven. Hou je wel van tierelantijntjes doe dan wat nootjes, zaden, pitten, stukjes pure chocolade en/of rozijntjes door het beslag.

Wil je het sneller? Doe ze dan in een cupcake vorm en ze zijn met 20 minuten al ready to eat! Naja, ff blazen dan ;) It’s that simple.. Eet smakelijk!