Gegrilde paprika pastasaus zonder tomaat

Deze super lekkere pastasaus zit boordevol groentes zonder dat je ze allemaal proeft. Ideaal recept voor kinderen, maar ook als je niet dol bent op pasta’s is dit echt de moeite waard om te proberen.

Voedingswaarden

Bereidingstijd

35 minuten incl 20 minuten oventijd

Oventijd

20 minuten

Ingrediënten

  • Ongeveer 9 puntpaparika’s (bakplaat vol)
  • 400 gram gehakt
  • Mozzarella
  • Knoflook
  • Ui
  • Prei 2 x
  • Basilicum
  • Sambal
  • Overige groentes naar wens
  • Olie
  • Zout

Bereidingswijze

Snijd de punt paprika's in stukjes, verwijder de zaden, doe ze in een kom en besprenkel ze daar met olie en wat zout. Vervolgens verdeel je alles over een bakplaat en gaat deze voor 20 minuten op zo'n 180 graden op de gril stand de oven in.

In de tussentijd kan je het gehakt rullen met wat peper en zout, en de verse groente snijden en mee bakken met het gehakt. (Wil je liever een zak kant en klaar roerbak groente, kan ook. Maar vers is wel veel lekkerder natuurlijk)

Na 20 minuten zijn de paprika's klaar voor de blender! Doe ze vanaf de bakplaat voorzichtig in de blender met wat vocht totdat het een gladde substantie is. Voeg deze dan toe bij de gehakt en groente en doe ook de mozzarella erbij.

Make it hot! Oké ook als je niet van heet houdt is een beetje sambal geen overbodige luxe. Je geeft er op deze manier net even wat meer smaak aan. Doe de (verse) basilicum er op het laatst nog even doorheen en roer alles door elkaar. Nu is het klaar om te serveren met de pasta en vergeet de geraspte kaas niet! Eet smakelijk!