Afvallen voor uiterlijk vertoon

Is jou streven om strak in je vel te zitten? 4 kledingmaten kleiner te dragen? Koste wat het kost een bepaald gewicht op de weegschaal te willen zien en ben je pas gelukkig wanneer je dat gewicht bereikt hebt?? Excusé moi, maar dan is dit bericht, en zelfs deze website niet voor jou bestemd…

Love yourself first, dan pas praten we verder!

Afvallen puur voor uiterlijk vertoon vind ik namelijk té oppervlakkig en werkt in mijn ogen niet. Love yourself first! Dan pas praten we verder! Dat “love yourself” is misschien een dingetje, maar het is wel waar het begint. Wees blij met jezelf en wees trots op je lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat je de dingen kan doen die je nu doet, het heeft je kind (eren) op de wereld gezet, het is gezond en je mag er nog heel lang mee doen, dus zorg er goed voor! Want alleen dan voel je je goed, en hoe cliché ook, maar wanneer je goed voor jezelf zorgt,voel je je goed en zie je er nog beter uit!

Het is dweilen met de kraan open als je blijft investeren in uiterlijke verzorging als je je voeding links laat liggen!

Die basis is zo belangrijk! Die basis bepaald hoe jij eruit ziet, hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt. Je voeding heeft namelijk zo ontzettend veel invloed op je uiterlijk maar ook op je mentale staat van zijn.

Wat wil jij? Wil jij er 10 kilo vanaf zodat je weer kan shinen op het strand? Of zodat je je oude broek eindelijk weer aankan? 

It’s the confidence that makes you shine, not your size!

Of wil jij je daadwerkelijk anders voelen? nieuwe gewoontes aanleren en écht investeren in jezelf? Als jij puur voor uiterlijk vertoon gewicht wilt verliezen is dat heel erg makkelijk. Crash dieet aan en BAM! De kilo’s vliegen ervan af! En dan komt de kerst , je ziet er op en top uit,4 maten kleiner, strakke jurk, doel bereikt.

Top man! Leuk voor de foto’s ook!

Maar dat gaat toch helemaal nergens over? Hoe oppervlakkig wil je het hebben als je alleen maar naar getallen kijkt. En bovendien is het bewezen dat als je teveel in korte tijd afvalt ( meer dan 10% van je huidige gewicht) , je lichaam dit niet accepteert en je binnen no time weer terug gaat naar je oude, of zelfs een hoger gewicht. Hoe tof zou het zijn als je:

  • Je dagelijks energievol voelt.
  • Zin hebt om dingen te ondernemen.
  • Positief in het leven staat.
  • Bruist van de energie
  • Je blij voelt.
  • Er jonger uit gaat zien.
  • Je sexy als wat voelt! 
  • EN KABOEM! ->JEZELF GEWOON KEIHARD OP DE KAART ZET OMDAT JE EEN KNEITER TOF WIJF BENT DIE ER VERDORIE MAG WEZEN!

Hallo zelfvertrouwen!

Serieus, je hebt voor een groot deel zelf in de hand hoe jij je leven invult. Jij maakt de keuze’s, jij voert het uit. Wil je wat anders? Jij maakt het besluit! Hatsjeee, in de boeken ermee!

Maar goed, weer even to the point. Als jij wilt afvallen, doe dat dan omdat je je lichaam respecteert, omdat je alleen het allerbeste wilt voor jezelf en omdat je gezondheid belangrijk voor je is.

En de cijfers? Please… Alsof cijfers je vertellen hoe jij je voelt!

Lekker in je vel dan kom je er wel! p.s: Ik ben me vast aan het voorbereiden voor de sinterklaas gedichtjes.

Ciao!