Afvallen met boerenverstand.

Snel afvallen is niet gezond en werkt niet op de lange termijn. Nu niet, straks niet, nooit niet!

De enige manier om blijvend gewicht te verliezen is om je gedachtes te veranderen. Je gewoontes te veranderen en volledig oké te zijn met de keuzes die je maakt. Geen schuldgevoelens, alleen nog maar genieten. Een gezonde leefstijl is zoveel meer dan alleen groente, fruit en bewegen.

Waarom doe je wat je doet? Waarom denk je wat je denkt? En waarom maak je de keuzes die je maakt?

Je kan snel afvallen d.m.v. (crash)diëten, maaltijdvervangers of streng lijnen. Echter is dat altijd tijdelijk! ALTIJD! Je kan namelijk niet de rest van je leven een hele productgroep elimineren of al het lekkers uit je leven verbannen. Of nog zo’n erge: ” Ik gebruik even 3 maanden maaltijdvervangers en daarna ga ik gezond eten”. Waarom?? In hemelsnaam, waarom zou je jezelf zo kwellen? Jezelf zo voor de gek houden? En vooral, waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Er hoeft namelijk maar iets in je leven te gebeuren en je valt terug, keihard, terug bij af maar dan – 1.

Wat werkt voor jou? Wat past bij jou? En wat vind je leuk?

Kleine stapjes werken ook, je moet ze alleen wel zetten.

Kijk eens bewust naar je leefstijl. Wat kan anders en wat wil je anders? Begin met het herkennen van je gewoontes, dan pas kan je ze daadwerkelijk aanpassen. Wat wil je? Is het haalbaar? Is het realistisch? Bewustzijn. That’s the key!

Als je dat eenmaal te pakken hebt, geloof me, dan ga je zoveel bereiken!